Valnöts- och saffransbiscotti

Löjligt lätt, löjligt gott!
Det doftar helt ljuvligt i hela huset när dessa bakas...

Recept:
  • 100 gvalnötter
  • 100 gsmör
  • 3 stägg
  • 2.5 dlsocker
  • 1 gsaffran
  • 0.5 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl 
  • 1 tskbakpulver
Så här gör du
  1. Hacka nötterna grovt.Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt.
    Stöt saffran med salt i en mortel och rör sedan ner blandningen i smöret.
    Blanda nötter (jag har bara 50 gram valnötter), mjöl och bakpulver för sig. Rör ihop med saffranssmöret och äggsmeten till en ganska lös deg.
    Dela i tre delar och forma till rullar. Ta mer mjöl om degen känns för lös.
    Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt.Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
    Skär längderna till skorpor med diagonala snitt.
    Torka i 75 grader i 50 minuter. Öppna luckan och låt plåten stå kvar på lite eftervärme. Förvara i lufttät burk. 





lchffrugan.blogg.se

2barnsmamma med Pepsi Max-beroende, börjat med LCHF och älskar det! Försöker motionera. Försöker bli kvitt mitt sockerberoende.

RSS 2.0